NRS Chinook är den perfekta kajakfiskevästen

NRS_Chinook_01

NRS Chinook är flytvästen som sitter perfekt, även i ryggen.

Problemet med vanliga flytvästar är att de är designade för personer som sitter i en mer normal position med benen under sig, inte såsom en kajakfiskare ofta sitter: med benen förhållandevis högt. Följden av detta blir att västen tar i och skaver i midjan men ännu mer att västen pressas upp på ryggen. Med Chinook bevisar NRS att det inte behöver vara så!

Med min vanliga väst från Helly Hansen samt med min Baltic Adventure (för övrigt en populär kajakfiskeväst!) måste jag ofta dra ned västen för att den ska sitta rätt. Sen finns det säkert de som har kroppar (eller stolsposition) på vilken en H/H eller Baltic ”standardväst” fungerar jättebra tillsammans med kajaken (tummen upp!), men för mig har det stört, särskilt under de lite längre passen.

avstånd_väst

Notera avståndet mellan väst och axelparti med denna konventionella flytväst (Baltic Adventure).

NRS Chinook

NRS Chinook är designad för kajakfiskare – och när man tog fram västen tog man hänsyn till de alltmer populära höga stolarna som används, e.g. Hobie’s Vantage Seat.

Resultatet är en väst med extremt goda förvaringsmöjligheter framtill, samt en baksida där flytelementet inte brottas med den höga stolsryggen, utan lägger sig ovanför – utan att för den sakens skull pressa västen uppåt hakan på fiskaren.

NRS_Chinook_02

Framtill har NRS Chinook massvis med fickor, fack och fästanordningar.

NRS_Chinook_03

Med flytblocket uppe vid axlarna så pressas inte västen upp av kajakens stol.

NRS Chinook

Jag ska försöka le nästa gång: västen sitter ju bra och abborren är ju okej!

Variationer

NRS Chinook finns i ett par olika färger: orange (säkerhet först!), den gröna som jag bär i bilderna, grå samt just nu i en begränsad upplaga ”bark” (min favoritfärg, så köp gärna denna om du vill byta till dig en grön och få en hundring emellan!):

Köpa

Jag köpte min väst via den amerikanska sajten outdoorplay.com för 110 USD. Just denna sajt fraktar direkt till Sverige, snabbt och prisvärt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s