Abborrfiske med tjejerna

DSC05590

Vi ska snart lägga ut, men Alice får syn på ännu en fjäril som måste fångas med håven.

DSC05608

Ska bara fixa det sista innan avgång. Alice undrar otåligt vad jag håller på med och varför det dröjer så.

DSC05610

Tramporna är monterade, rodret nedfällt och ekolodet startat. Alice är på bra humör dessutom.

DSC05621

Nu trampar vi på! Sjön är full med kräftor och idag fiskar jag med en kräftimitation för chans på stor abborre; flera gånger har jag tung fisk på , men det visar sig vara väldigt svårt att kroka dem ordentligt.

DSC05625

Jag trär på ny mask till Alice metspö. Småborrarna nappar friskt och Alice landar själv en abborre i håven, men tappar två. En tredje biter av kroken vilket signalerar att det är dags att pausa för lunch och fika.

DSC05679

Kajakerna är uppdragna på land vid en av mina tidigare tältplatser. Nu är det dags för varm mat. Alice har dock fått nys om att det finns kanelbullar och hon matvägrar därför. Typiskt.

DSC05645

Jag satte upp stenarna för eldstad när jag var här senast. Nu kör vi istället med en hopfällbar grill från UCO. Frun vid spisen.

UCO_Mini_Flatpack_Grill_&_Firepit_006

hPA’s gäddtänger kommer till användning. Jag kör ju ”dual use” på det mesta jag köper. Lammkorv i två olika varianter: en stark och en starkare.

DSC096234

Pratstund och mys efter fikat.

DSC05641

Igång med fisket igen (och kanske utflyktens bästa bild). Jag står upp och jiggar med min kräftimitation (Storm So-Run Crayfish) och Alice metar med sitt rosa metspö. Det nappar och hugger men ack så svårt att kroka fiskarna på detta bete. Håven blir som en rosa gloria bakom Alice huvud.

DSC09623453

När vi är åter vid bryggan så är det en kvinna som badar med sin häst. Jätteroligt för dottern som är hästtokig. Jag släpper tillbaks den enda fisken jag lyckats kroka på kräftdraget, en gädda på högst ett kilo. Blir Savage Gear alternativt en liten stinger på betet nästa gång.

DSC09623

Tjejerna är i land för att hälsa på hästen. Jag ställer stolsryggen bakåt och sträcker ut mig medan luftkajaken torkar på bryggan innan den viks ihop och läggs i bakluckan.

LÄS ÄVEN:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s