Ram Mount släpper egenutvecklad räls

ram_mount_tough-track_03.jpg

Ram Mount Tough-Track räls.

Efter ett långt och gångbart samarbete med YakAttack [kring fästen och tillbehör för räls] så var det väl egentligen bara en tidsfråga innan Ram själva skulle ta fram en rälsprodukt och därmed säkra både kvalitet/kundnöjdhet och större intäkter. Jag menar, varför ge bort delar av kakan om man kan göra det bättre själv? Så, nu är den här, Ram Mounts egenutvecklade och egentillverkade räls!

LÄS ÄVEN:
Ram_Mount_Tough-Track_01

Med stängda ändar och mittmontering garanterar man att fästen stannar kvar i rälsen.

Snygg!

Det första intrycket är att Ram Mount’s skena är snygg och väldesignad rent estetiskt: kanterna är rundade, skruvhålen nedsänkta, färgen mattsvart. Den ser slimmad men ändå rejäl ut.

Det är att ställas mot YakAttack’s enklare modeller som ofta är kantigare (vassare) och inte på samma sätt smälter ihop med kajaken. Ram’s räls ser ut som om den ‘hör hemma’ på en fiskekajak. YakAttack’s dito känns plötsligt mer påklistrad, lånad, importerad.

Ram_Mount_Tough-Track_02

Ram Mount Tough-Track med diverse fästen monterade.

Praktisk?

Men allt är ju inte bara estetik, eller hur(?). Materialet är glasfylld (glasfiber) nylon, samma som i Ram’s många andra plastbaserade produkter. Lätt. Hållbart. Beprövat.

Montering av Ram-kulor och andra fästen sker (enbart) i rälsens centrum. Fördelen, kombinerat med att rälsen har slutna ändar, är att monterade fästen nästan omöjligen kan ramla ur skenan.Men den risken har nog ända alltid varit liten. Den uppenbara nackdelen är att montering(sordning) kräver mer eftertanke och att man kan behöva flytta runt fästen för att komma till centrum för demontering. Inte heller detta är ett jätteproblem då jag tror de flesta, trots rälsens valmöjligheter, monterar ganska statiskt: man har sakerna på ungefär samma plats varje gång.

Designen är dock inte bara säker utan den förhindrar också effektivt att användare kapar Ram’s räls i egna längder (man vill ju inte gärna bli av med ändarna. Man ”tvingas” alltså köpa flera produkter istället för att kapa ned en längre räls i mindre bitar (det senare är iaf möjligt med räls från YakAttack).

Tillgänglighet och Pris

Produkten ”Tough-Track” finns inledningsvis tillgänglig i längderna 7″ (18 cm), 10.75″ (27 cm), 14.5″ (37 cm), och 18.5″ (47 cm). Och priset då? Ja, det är beroende på längd någonstans mellan 7 och 10 dollar. Men räkna med att få betala uppemot det tredubbla i Sverige!

För mer information, se tillverkarens hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s