Kajakfisketorget igång med gratis annonsering!

kajakfisketorget_är_nu_live

I gruppen ‘kajakfisketorget’ på facebook kan medlemmar annonsera gratis.

Jag behövde sälja ett par småsaker häromveckan och Blockets avgifter och krångel med kategorier osv. stod i vägen. I vägen stod också det faktum att intressesfären för kajakfiske, även om den växer snabbt, fortfarande är begränsad -det är svårt att nå sin publik. 

Så vad göra!? På infall slängde jag ihop en facebook-sida med köp & säljfunktion. Därmed var Kajakfisketorget ett faktum.

Syfte

Kajakfisketorget är avsedd som en marknadsplats där medlemmar kan sälja nya och begagnade kajakfiskerelaterade produkter, utan avgift. Även tjänster kan saluföras.

Tillåtna produkter är (exempelvis): begagnade fiskekajaker, monteringsdetaljer och fästen (Ram mount, Scotty mfl.), last -och förvaringsanordningar (takräcken osv.), ekolod etc. Exempel på tjänster må vara guidning, transport eller annat.

Otillåtna produkter är sådant som inte är direkt relaterat kajakfiske, tex. fiskedrag och dylikt.

Snudd på 150 medlemmar på en vecka

När jag satte upp sidan så tänkte jag ”det är värt ett försök”. Grundkravet för att skapa en sida på facebook är en medlem. Jag slängde in Manne utan att fråga, klippte till en omslagsbild, valde ikon och så postade jag till diskussionsforumet ‘Svenska Kajakfiskare’ samt ‘Svenska Kajakfiskeklubben’. Det small till direkt och på cirka en vecka är Kajakfisketorget uppe i omkring 150 medlemmar!

Nu mäts ju inte sidans framgång i antal medlemmar naturligtvis, för syftet är ju att underlätta försäljning och med ett tiotal annonser uppe (2016-04-08) så är ingen ännu flaggad som såld. Succé är det därför först när kommersen är igång.

Gå med du också

Vill du som privatperson sälja kajakfiskeprylar eller är du på jakt efter något till ett vettigt pris, surfa in på kajakfisketorget (facebookkonto krävs) och begär medlemskap. Jag granskar och godkänner nya medlemmar med högst en dags fördröjning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s