Kameramontering på uppblåsbar kajak

IMG_0117

”Alla ska med” såsom Löfven säger (medan skeppet sjunker). Montering av äventyrskamera på uppblåsbar kajak.

Efter att ha sålt min Trident 11 från Ocean Kayak blir det till att rigga min frus kajak, en uppblåsbar variant, -och att använda den medan jag bestämmer mig för vad jag skall köpa härnäst. Först ut (kanske först och sist) blir att ordna med montering för kamera. 

Kameramontering på uppblåsbar kajak

Kajaken, en ”AdvancedFrame” från Advanced Elements, har tacksamt nog en ficka längst ut i fören där en kilformad plastbit monteras för att styva upp kajaken. Med denna som mall gör jag helt enkelt en 5 cm längre plastbit (en dyrare musmatta får sätta livet till).I plastbiten nitas sedan ett Ram Mount diamantfäste med A-kula (1″). Därpå tillkommer den kortaste Ram-armen (5 cm?) samt en A-kula med kameragänga. Klart!

DSC03040

Dottern Alice visar lösningen i detalj: kamera med vattenpass, Ram Mount-stativ (B-kula) nitat på en plastskiva.

IMG_0115

Nuuuuu-köör-vii (en barnprogramsreferens)!!!

DSC03016

Nuuuuu-köör-vii (en barnprogramsreferens)!!!

Om AdvancedFrame

Advanced Elements AdvancedFrame är en uppblåsbar amerikansk kajak i hög kvalitet. Lättpackad och lättpaddlad är detta den perfekta lösningen när flickvännen, frun (inte samtidigt) eller någon av polarna vill följa med och paddla eller fiska. Priset är cirka 6.000 kr här i Sverige, men den kan fås billigare utomlands, till exempel via Amazon UK.

En reaktion på ”Kameramontering på uppblåsbar kajak

  1. Ping: Advanced Elements Advanced Frame (2013) | kajakfiskarn.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s