Sportfiskemässan 2014

DSC02415

Mässans höjdpunkt, IMHO, var helt klart ett akvarium fyllt till bredden med gädda, abborre och ädelfisk.

Med Sportfiskemässan 2014 äntligen i Stockholm (Hufvudstaden!) och bara ett stenkast från min arbetsplats uppe i Kista Science Tower, så var det en självklarhet för mig att titta förbi. Många utställare med snarlika varor, tjockt med besökare från hela landet, men också fler kajaker än tidigare, får sammanfatta besökets alla intryck.

Varför betalar vi(?)

Tanken att det är något konstigt med mässor slog mig häromdagen då frun kom hem från trädgårdsmässan med en kartong dyra örter. Jag menar, man betalar ju (inträde) för privilegiet att få betala ännu mer (varor). Är man utställare så betalar man för exponeringen mot nya kunder och är mässan ”professionell” så kan man som besökare i alla fall knyta nya affärskontakter och skapa nätverk. Men som privatperson och hobbyist -vad är värdet(?) Är det att man har allt på samma ställe(?) Jag vet faktiskt inte, men jag klagar egentligen inte heller. Jag bara begrundar…

DSC02431

Jag är i alla fall glad över att få betala fullpris för Westins nya ”Mike the pike”. Fel färg dessutom 😉

Med kajak i montern

I mässhallen syntes ett antal kajaker, men ingen utställare hade fokus på just kajakfisket. Istället tycktes närvaron av en kajak vara ett sätt att få uppmärksamhet och att dra nyfiken publik till andra produkter: fiskedrag och upplevelseturism. Oavsett varför så uppskattar jag att detta signalerar ett växande intresse för kajakfisket och det lovar mer framöver.

DSC02385

En välbekant kajak från Ocean Kayak. Efter att ha klämt lite på sitsen så beställde jag en likadan (sits) från USA.

DSC02393

Metebolaget hade även en Jackson Cuda 12 i båset.

Egensnickrade beten

Något man ser mer och mer är handgjorda drag och beten. Med så många skickliga betesbyggare i Sverige och med den ökade tillgången och tillgängligheten, är priserna numera direkt överkomliga, ja kanske till och med billiga med tanke på det arbete som krävs att ta fram dessa skapelser. Eftersom jag, med handen på hjärtat, är en riktig mästare på bottennapp, vassnapp och trädnapp (gärna högt upp), så låter jag fortfarande bli dessa. Kanske köper jag dock något riktigt vackert och hänger på väggen hemma. Vi får se.

DSC02398

En skicklig betesbyggare visar upp sin konst under Sportfiskemässan 2014.

 Mässans fångst

Tillbaka lite grand till den retoriska frågan ovan, ”varför betalar vi(?)”, men inte för att besvara den utan för en sista kommentar: har man så betalat inträde till en mässa, gäller det någonstans att -och med ytterligare felaktig logik, man ska få valuta för pengarna: man ska handla och på så vis ”spara” pengar. Det är svårt att få ihop, men så är det. Fem stycken tokfeta drag från Svenska ‘Mieko’ för endast 250 kr kändes rationellt. Ett stycke helhäftig ”Mike the pike” från Westin kändes ännu mera rätt för 200 kr (notera: 199 kr i flera svenska webbshoppar). Ni fattar!?

DSC02447

Stora beten (se iPhone 5 för jämförelse) ger stor fisk. Eller!?

En reaktion på ”Sportfiskemässan 2014

  1. Ping: Sportfiskemässan 2018 | kajakfiskarn.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s