Scotty Safety Leash

DSC00433

Scotty Safety Leash säkrar paddel, fiskespö och annan utrustning.

Vad gör man när man släppt paddeln för att kroka storgäddan och sedan upptäcker att den glidit iväg och i värsta fall sjunkit!? Hoppar man i vattnet? Tar man fram en åttadelad reservpaddel man gömt i skrovet? I valet mellan att simma (kallt!), köpa reservpaddel (dyrt!) eller köpa en Hobie trampkajak (jättedyrt!), är ett enkelt koppel till ordinarie paddel det mest kostnadseffektiva alternativet. 

Scotty Safety Leash

Scotty Safety Leash (tidigare Scotty Paddle Leash) är kanske en av de bästa lösningarna som finns för att säkra paddel och annan utrustning. Jag köpte mitt första under tidigare produktnamn som ett av mina tidigaste tillbehör till kajaken. Idag har jag tre stycken och jag är som vanligt med Scotty’s produkter, väldigt nöjd: funktionen är väl genomtänkt och kvaliteten enastående.

Produkten består av en ”telefonsladd” (brist på andra beskrivande ord) mellan två kulledade spännen. Därtill kommer extra fästöglor: en rem samt en gummiring för montage på kringutrustning. ”Telefonsladden” är töjbar närmare två meter och konstruktionen är urstark: vid ett tillfälle använde jag ett Scotty Safety Leash till att bogsera flickvännen med kanot efter mig under mer än en sjömil, och det fungerade förträffligt.

DSC00440

Scotty Safety Leash och Scotty Paddle Clip är den perfekta kombon för att säkra paddeln.

DSC00442

Fästet på Scotty Safety Leash har en kulled vilket ger full rörlighet i alla situationer.

DSC00445

Safety Leash kan fästas med en medföljande gummiring mot paddel eller spö. En rem i gummi medföljer också (ej i bild).

Köpa

Scotty Safety Leash köps med fördel via Amazon i England. Priset är rätt, frakten är låg och ingen tull tillkommer. Andra möjliga inköpskällor är eBay (UK) och Escape Watersports (UK) som jag ofta använder mig av.

En reaktion på ”Scotty Safety Leash

  1. Ping: Advanced Elements Advanced Frame (2013) | kajakfiskarn.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s