Scotty Paddle Clip håller paddeln

DSC00018

Jag valde att installera Scotty Paddle Clip 136 nära sittplatsen.

Att kasta med paddeln i knät är väl ingen större utmaning, men att behålla paddeln i knät när man kämpar med en stor fisk (jag får bara stora fiskar!) är lite jobbigare och om man dessutom har vädret emot sig –om man måste tampas med viss sjögång- blir det än mer påfrestande. Och riskfyllt. 

Lösningen är väldigt enkel och kommer i form av en paddelhållare i flexande hårdplast (en motsägelse?) från Scotty. För er som inte är bekanta med företaget, så gör Scotty riktigt grymma, enkla och framför allt tåliga fisketillbehör. ’Scotty Paddle Clip 136’  är inget undantag. Plasten är rejäl och hållbar och lösningen är enkel och genomtänkt.

Jag har fiskat med denna hållare under en tid nu och är mycket nöjd: jag paddlar dit jag vill vara, hivar i ankaret och bokstavligen slår fast paddeln i fästet. Sekunden senare har jag ett fiskedrag i vattnet! Fett smidigt och säkert är det.

Köpa

Scotty Paddle Clip 136 köps med fördel via Amazon i England. Priset är rätt, frakten är låg och ingen tull tillkommer. Andra möjliga inköpskällor är eBay (UK) och Escape Watersports (UK) som jag ofta använder mig av.

DSC00005

Montering sker med skruv, mutter och silikon. Nitas som alternativ.

Installation

Installationen är mycket enkel. Förslagsvis monterar man först sin paddel i fästet och sedan testar man montering mot en plats längs kajakens sida alternativt ovansida genom att hålla fästet mot kajakens yttre vägg. På så sätt ser man direkt om paddeln kommer ta i någonstans (bärhandtag, spöhållare eller annat) samt att man genast vet om monteringsytan är tillräckligt plan. Platsen måste förstås vara nåbar så att det är lätt att sätta fast sin paddel i hållaren. Har man väl hittat rätt plats tar man av paddeln och markerar genom infästningshålen med en lämplig penna. Innan man borrar bör man fastställa om man kan nå hålens insida –dvs om man kommer åt med en mutter inifrån vid själva monteringen. Gör man inte det är ”plan B” att nita fast sin Scotty paddelhållare. Det går bra det också. Själv körde jag med skruv och vingmutter. Väl fastskruvat/fastnitat kan man täta ytterligare med silikon.

  1.  Finn lämplig plats
  2. Borra
  3. Skruva / nita
  4. Täta med silikon
8

Här fiskar jag med paddeln monterad i Scotty Paddle Clip 136

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s