LED 360 Lanterna gör nattfisket säkrare

LED_Lanterna_360_00

Railblaza LED Lanterna 360 monteras med fördel på ett förlängningsskaft.

Som kanotist i det snabbt fallande höstmörkret finns en påtaglig risk att bli påkörd av en båt eller ett fartyg. Av ren självbevarelsedrift bör det därför ligga kajakfiskaren nära till hands att äga både en varningsflagga (dagtid) och en lanterna (nattetid).

En vattentät lanterna från Railblaza

LED lanterna 360 från Railblaza är en vidareutveckling av en befintlig (och dyrare) tredjepartsprodukt. Bland annat så kan Railblaza därför stoltsera med en certifiering från amerikanska kustbevakningen om synlighet i upp till två nautiska mil. Driftstiden, baserat på tre stycken AAA-batterier (medföljer ej), är närmare 15 timmar med fast ljus eller dryga 80 timmar med blinkande ljus vilket måste anses mycket bra. Ännu bättre är att lanternan flyter i vattnet och är vattentät. Försedd med Railblaza’s proprietära StarPort-fäste (hane), ges produkten nästan oändliga konfigurationsmöjligheter. LED lanterna 360 finns i två utföranden: i vitt samt i färgat ljus.

Bestämda förutsättningar

LED Lanterna 360 är kompatibel med fästen från Railblaza (StarPort, SidePort, RibPort eller RailMount). För den som inte redan är investerad i fäste(n) från denna tillverkare gäller alltså att dessutom införskaffa ett fäste för montage (140 Kr). Installation av fästet StarPort täcks i en tidigare bloggpost.

Vidare är LED Lanterna 360 modulär och kommer därmed inte på sitt eget skaft. Ett installationsscenario är förstås att montera lanternan direkt på kajaken, men jag tror det är bra, ur sjösäkerhetssynpunkt, att få upp ljuskällan så högt som möjligt ovan kajaken. Det är här Railblaza’s Telepole kommer in i bilden. Denna produkt är precis som kan utläsas, ett teleskopiskt förlängningsskaft. Minsta höjd är då omkring 60 cm och med en justerbar maxhöjd/ längd på dryga metern. Foten passar i Railblaza fästen enligt ovan, och toppen har även en honkontakt som tar emot samtliga av Railblaza’s tillbehör.

LED_Lanterna_360_01

När mörkret faller är det viktigt att fortfarande synas när man är minst på sjön. En LED-baserad lanterna är svaret.

Köpa

En LED Lanterna 360 från Railblaza har ett svenskt riktpris om 625 Kr. Telepole kostar 395 Kr och ett tillhörande StarPort-fäste kostar 140 Kr. Railblaza´s sortiment återfinns hos välsorterade fiske, vildmarks -och båtbutiker (online såväl som fysiska).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s