Tilley T3 är världens bästa fiskehatt

DSC00085P

Hatten Tilley T3 är världens bästa fiskehatt. Här i Trosa skärgård med en stilig abborre.

När man fiskar gäller det att se bra: att se flötet, linan eller spötoppen. Det gäller också att ta hand om och att skona sina ögon -för vid fiske är blicken ständigt ansträngd. Solglasögon och ännu hellre polariserande solglasögon hjälper mycket, men ännu bättre blir det om man kan skärma av med en ordentlig och ändamålsenlig hatt. Tilley T3 är en sådan hatt.

Material och konstruktion

Tilley T3 är handsydd i tålig segelduk med detaljer i mässing. Materialet är regn -och fuktavvisande och certifierat att blockera 98% av solens skadliga UVA/UVB strålning. Hattens skärm är mellanstor och kan knäppas up på sidorna. För hattar i ljusare färger gör man skärmens underkant i ett mörkare tyg för att minska reflektioner. Intressant för oss mästerfiskare är att ett lager skumplast i hattens topp gör att den flyter skulle den mot förmodan blåsa av och hamna i sjön. För att förhindra just detta kan hatten knytas under hakan. Hatten är (för)tvättad och krymper därför inte ytterligare.

DSC01555

Tilley T3 garanterar solskyddsfaktor UPF50 (KAN). I bilden ovan ligger mitt ansikte i skugga.

Dold ficka

Inuti hatten finns en dold ficka, säkrad med kardborreband. Skyddad från väder och vind och alltid med dig (så länge hatten sitter där den skall!) är detta den perfekta förvaringen för fiskekort och extrapengar (jag har ett par hundralappar i hatten i fall något oväntat händer.

DSC01663

Hatten rymmer mitt och fruns fiskekort.

Tusen storlekar

De flesta hattar och kepsar görs bara i ett fåtal storlekar (M, L) och det är inte sällan en märkeshatt benämns som ”one size fits all”. Hos Tilley har man inte gjort det så enkelt (billigt) för sig: man har hela 11 storlekar! Följaktligen finns alla förutsättningar för att man skall kunna köpa en hatt som passar PERFEKT, men det blir också viktigare att mäta och prova innan man köper. Mäta gör man enklast med

Livstids garanti

Tilley garanterar hatten över livstid. Slits den ut, så byts den ut! Därtill har man en tvåårig försäkring som täcker till exempel förlust. Här gäller att en ny hatt kan fås till 50% rabatt inom de två första åren. 

Köpa

Tilley T3 säljs i Sverige via Naturkompaniet. Där kostar den dyra 999kr. Alternativt kan hatten köpas billigare via Amazon i England. Bäst affär görs dock via Amazon.com (USA) varifrån hatten kan fås för billiga 670kr -inklusive tull och frakt(!). Min rekommendation är följaktligen att man provar hatten i lokal butik, men köper den från USA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s