Scotty Drink Holder 310 säkrar vattenflaskan

Scotty_Drinkholder

Scotty drink holder fungerar både som flaskhållare och beteshink.

Jag var nere utanför Tullgarns slott och fiskade gädda när vädret växlade om: himlen blev snabbt mörkare och blåsten och vågorna tilltog i rask takt. Jag vet inte om det var en våg som gick över kajaken eller om det var så att vattnet pressades upp genom hålen för självlänsning och lyfte, men när jag ser mig om är min vattenflaska (en dyr variant) på väg att bli flaskpost -den har på något vis lämnat kajaken och driftar snabbt ifrån mig.

Väl i land igen -med upphämtad flaska fast helt utan någon fångst att berätta om, beslöt jag mig för att hitta lämplig lösning för vattenförvaringen; skulle jag ha vattnet i en lucka, eller skulle jag ha flaskan i en rem? Att lyfta luckan hela tiden blir snabbt gammalt och en flaska som fallit i men räddats med en rem eller anordning, smakar ändå sunkigt ”mälarvatten” när man sen dricker från den. Jag vände mig till ofta betrodda Scotty, och som ofta så hade de en finurlig lösning.

Scotty Drink Holder 310 är en billig men gedigen historia i svart hårdplast. Den rymmer lätt en termos eller en halvlitersflaska med visst spelrum. En fin detalj är att den även tjänar som beteskorg så man kan hålla fast flaskan samtidigt som man kan förvara sina mest använda drag utanpå. Ett annat stort plus är att yta frigörs i kajaken när man kan montera flaskan vertikalt. Tidigare hade jag flaskan bakom mig i sitsen eller under ena benet vilket var smått obekvämt.

Köpa

Scotty Drink Holder 310 köps med fördel via Amazon i England. Priset är rätt, frakten är låg och ingen tull tillkommer.. Andra möjliga inköpskällor är eBay (UK) och Escape Watersports (UK) som jag ofta använder mig av.

Installation

Installation sker främst med fäste från Scotty som köps separat (finns många varianter). Jag råkar ha denna typ av monteringspunkt i luckan framför sitsen så jag kan använda dessa. Har man ett fäste så trycker man helt enkelt ned dryckeshållaren och så är saken klar.

Alternativt så kan man fästa hållaren med medföljande skruvar, men då är lösningen genast mindre universal (fästet kan inte användas till andra ändamål så som fishfinder eller spöhållare).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s