Fiske i Sverige

Fisket i Sverige är inte bara en del av näringen och industrin utan även en viktig del av turismen. Hela landet har natursköna fiskeupplevelser att erbjuda. Fisketurismen blomstrar och fiskeguiden är en yrkesgrupp som engagerar allt fler. Att bedriva fisketurism är möjligt över hela landet. Kusterna erbjuder en typ av fiske som skiljer sig en aning från inlandets och fjälltrakternas. Inte endast metoderna av fiske varierar utan även typerna av fisk och Sverige är därför mycket attraktivt för fiskeintresserade turister.


I kölvattnet av den här utvecklingen erbjuds även möjligheter till att gå kurser för att lära sig olika sorters fisketeknik. I Åredalen kan man till exempel utbilda sig inom flugfisket under en sommarvecka varje år. Den här typen av utbildningar hittar man enkelt online.För de som vill ha fiskeguide finns även den informationen på internet. Utbudet är stort så det finns något för de flesta oavsett om det till exempel är havsfisket eller fjällfisket som lockar.


Även kring jakten börjar det poppa upp en ny sorts turism. Man kan till exempel anlita jaktguider som följer med under hela jaktäventyret. En annan typ av naturupplevelse som har gått att delta i är arrangerade utflykter där tjuvfisket har huvudrollen. Spänningen ökar naturligtvis när fiskepolisen kommer strykande efter strandkanten. Ett skådespeleri visserligen men det har varit ett uppskattat sådant. Turisterna från storstäderna världen runt vill uppleva livet som det var ”förr i tiden”, naturnära och utan elektroniskt bling bling. Att bli jagad av fiskepolisen är således ett äventyr som stimulerar stressade affärsmän.


Ett annat nöje som är populärt bland stressade Européer är att åka bil efter de urusla grusvägarna uppe i Norrland. Det kan likställas med att åka Jeep på den Afrikanska savannen. Detta fenomen av märkliga turismupplevelser är okända för de flesta svenskar. Svenskarna har blivit hemmablinda men för de som inte har blivit det finns det alla möjligheter att leva gott på naturnära turism, jak, fiske och äventyrsevenemang. Kundklientelet finns i hela världen. För asiaterna är det främst naturfenomen som norrskenet samt svensk arkitektur och museibesök som lockar. Holländarna attraheras av bilturer efter grusvägarna och stugor utan bekvämligheter. Tyskarna är intresserade av jakten. Sverige är en lekplats för äventyrslystna män. Kvinnorna intresserar sig främst för svenskt mathantverk och lugnet som finns ute på den svenska landsbygden. Det är också detta lugn som gjort Sverige populärt bland Belgare och Holländare som gett upp sina storstadsliv och skaffat gårdar i Sverige.


Just Holländare och Belgare har varit bra på att utnyttja potentialen inom Svensk turism. Svenskarna själva skulle ha allt att vinna på att upptäcka det egna landets alla möjligheter igen.


Turismen är en av Sveriges största industrier och det är även inom turismen man kommer att kunna se en växande arbetsmarknad. Jakten, fisket och vildmarksturismen blommar. Sverige har även blivit allt populärare för TV och filmindustri. Filmindustri från hela världen söker sig till Sverige för att skapa fantastiska scenerier till såväl thrillers som draman.


Svenskarna behöver lyfta blicken och inse vilket fantastiskt land Sverige är med sina fjäll, jakten, fisket, skidåkningen. Landets innevånare har allt att vinna på att vara rädda om Sverige och bjuda på landet i små doser av turism.

Inga kommentarer, bli den första!

Din e-postadress kommer inte att publiceras.